2024: AZG 90 JAAR!

AZG 90 jaar jong!

In 2024 viert Scouting AZG haar 90ste verjaardag. Inmiddels een van de grotere scoutinggroepen in Nederland en met een hele actieve club van zo’n 90 vrijwilligers. Elke zaterdagmiddag gaan jongens en meiden tussen 5 tot en met 17 jaar samen op avontuur en ondernemen leuke, sportieve en leerzame activiteiten. Scouting daagt jongeren uit zich persoonlijk te ontwikkelen en daaraan vooral veel plezier te beleven. Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek laat zien dat dat werkt. Scouts zitten lekkerder in hun vel, doen het beter op school en vinden makkelijker een goeie baan. Zo draagt Scouting niet alleen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van haar leden en vrijwilligers, maar ook aan de maatschappij.

Jubileumactiviteiten

• Zaterdag 16 maart: "Feestdag AZG 90 jaar” voor alle kinderen

• Zaterdag 15 juni: Maken van een Groepsfoto

• Zaterdag 06 t/m zaterdag 13 juli 2024: Gezamenlijk Jubileumkamp in Kasterlee (België)

• Zaterdag 28 september: Groepsdag met een knipoog naar het verleden

• Zaterdag 09 november: Reünie voor alle oud AZG-leden en -vrijwilligers

90 jaar AZG in vogelvlucht

• Juli 1934: Oprichting Rooms Katholieke Verkennerij Andreas Zijlmansgroep met een startkapitaal van 5 gulden(!)

• 1954: Na 20 jaar eindelijk een eigen hoofdkwartier aan de Winterdijk, mede gefinancierd met de entreeopbrengsten van het AZG circus SpeKiMeKo.

• 1963: Start van de Water Verkenners Afdeling (WVA) en aanschaf van eigen vletten.

• 1967: Emancipatie midden in de roerige jaren ’60 en bij de AZG starten en de eerste meidengroepen (Kabouters en Gidsen)

• 1973: Op 24-feb de fusie met Clemensgroep uit Baardwijk. Hun oude hoofdkwartier is onze huidige accommodatie De Lunt.

• 1978/79: Aanschaf van Motorschip Risico (voor 1 gulden!) en de 1e AZG-bestelbus (“AZGijs”).

• 1984: Het gouden jubileum en het 1e gezamenlijke kamp in Wiltz (Luxemburg). Elke 5 jaar zouden we hier terugkeren.

• 1985: Start van de 1e Bevergroep (kinderen van 5 en 6 jaar).

• 2001: Oprichting van de AZG Oud-Stafledenclub.

• 2021: Op 9 oktober de officiële opening het fonkelnieuwe HK aan de surfplas

• 2024: AZG bestaat 90 jaar en 1e gezamenlijke kamp in Kasterlee, België.

Sponsors

De vele activiteiten en het onderhoud van onze gebouwen en materialen kost veel geld. Naast de contributie is de steun van sponsoren en inkomsten via acties een onmisbare bron van inkomsten voor onze vereniging. Zo kunnen wij scouting toegankelijk houden tegen een acceptabel tarief voor iedereen.